Most je politička stranka nastala krajem 2012. godine u Metkoviću. Mladi ljudi, koji nikada nisu aktivnije sudjelovali u političkom životu, osim angažiranosti u radu udruga i građanskih inicijativa, osnovali su stranku za lokalne izbore 2013. godine u Metkoviću. ZAŠTO??? Na tim izborima izlaznost je bila jedna od najvećih u Hrvatskoj.

Most je u prvome krugu osvojio 46,25 % glasova, a predsjednik stranke Božo Petrov u drugome krugu 67,94 % glasova, pobijedivši aktualnoga gradonačelnika Stipu Gabrića Jambu. Uz gradonačelnika Božu Petrova, izabrani su i zamjenici gradonačelnika, Katarina Ujdur i Nikola Grmoja, a Most je dobio 9 vijećničkih mandata te postao većina u Gradskom vijeću. Most je na tim izborima dobio 9,97 % glasova u županiji i tako postao treća stranka u Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije.

Želja za promjenom osjetila se i u drugim dijelovima Hrvatske. Želeći živjeti u Hrvatskoj jednakih prilika i oslobođenoj korupcije te uređenom i pravednom društvu u kojemu se poštuje ljudsko dostojanstvo, štite nacionalni identitet i prirodni resursi, brojni pojedinci i skupine postali su dijelom političke platforme Most nezavisnih lista.

Na parlamentarnim izborima 2015. godine dobili su 19, a 2020. godine 8 mandata i od tada postali dio Hrvatskoga sabora, najvažnijega predstavničkog tijela građana u Hrvatskoj, u kojemu predano zastupaju interese svih građana.

PRIDRUŽI NAM SE

Budi dio Mosta. Budi dio promjene.
Budi dio boljeg Metkovića.